Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Zakaj se ne moremo zaljubiti

Eros: to je eno najtežjih vprašanj za vsakogar, ki ne najde “pravega”. napačna predstava je, da se na prvi pogled zaljubimo z emociem. zaljubljenost ni v domeni enega od razumov, zaljubljenost je odnos med njimi! da se nekdo težko zaljubi ima lahko več ozadij, najpogostejša je nesrečna zaljubljenost iz preteklosti iz katere nekdo (najverjetneje instinkt) potegne zaključke za vse naslednje potencialne partnerje, da se to trpljenje, ki smo ga takrat prestali, slučajno ne ponovi. prav to je tema druge zgodbe o rubii maat, ki v naprej obsoja vsakega potencialnega kandidata, da ne bi bila ponovno razočarana, kot pri tistem prvem, ki ji je “pobegnil”.

drugi razlog pa je nesprejemanje svojega sveta, še posebej hiše v tem svetu. mnogo ljudi nima dovolj dobre predstave o sebi in globoko v svojem svetu ne verjame, da bi kdo lahko resnično ljubil to, kar smo. tako pride do pojava, da se nam nihče ne zdi primeren za nas, da nas nihče ne pritegne. podobno nedojemljivi so tudi tisti, ki prebolevajo nesrečno zaljubljenost, vendar pri teh to ponavadi mine in potem se lahko ponovno zaljubijo.

s pomočjo knjige (včasih jo je prav zato treba večkrat prebrati) lahko posameznik pride do zelo pomembnega spoznanja, da je vsak – res prav vsak človek vreden in zmožen prave ljubezni, toda za to potrebuje to spoznanje, ki pa večini manjka. narobe je tudi misliti, da je nekdo “predober” ali “preslab” za nas, to je samo znak, da ne razumemo prav ljubezni, kajti boljših in slabših partnerjev za nas v resnici ni, so le taki, ki nam ustrezajo in taki ki nam ne. pogosto tudi ne vemo, ali bi nam nekdo ustrezal ali ne, in to lahko ugotovimo le tako, da osebo spoznavamo v vsej njeni iskrenosti, kar je mogoče le pri ljudeh, ki se ne pretvarjajo, da so nekaj, kar niso. ljudje s kulisami (nesprejemajoči lastnega sveta) ne predstavljajo svoje resnice in zato se pri takšnih ne more vzpostaviti prava ljubezen.

danes je žal 97% ljudi, ki se topogledno pretvarjajo, zato je tudi tako težko najti pravo ljubezen. je pa v teh 97% kar nekaj takih (sploh je to značilno za tiste z vodilnim emociem – večji del moških) ki znajo svoje kulise odlično zakriti in se z lažno iskrenostjo prikupijo še takim poznavalkam moških duš, čeprav gre v njihovih glavah za povsem drugačne cilje.

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!