Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Samopodoba

Eros: glede samopodobe je tako, da vsak vidi ljudi v svojem svetu, zato tvoje podobe tebe samega itak nihče drug ne vidi … in je tako povsem brezveze, da bi se zaradi tega sekirali … lahko si najgrši, pa boš za nekatere bog, lahko si bog, pa boš za nekatere, čisto neatraktivno podpovprečje … vsak človek te vidi drugače … povsem drugače! če bi se videli skozi misli drugih, sebe sploh nikoli ne bi prepoznali, tako zelo drugače je vse v drugih svetovih!

kar veliko drugih v resnici pri nas zaznava, je prav to naše nezadovoljstvo s samim seboj in to ni nikomur privlačno. prav nasprotno pa je “razodetje”, ki ga doživi eros na tisti jasi … zakaj pa misliš, da postane nenadoma tako neuprljivo privlačen?? 😉 to je lepota resnice, lepota popolnega sprejemanja … ljudje jo zaznavajo v naših očeh, besedah vonju, mislih … povsod in ne morejo se ji upreti, tako privlačna je … mnogi te lahko zaradi tega tudi sovražijo, ker tega ne morejo sami doseči … saj veš kako je s privlačnimi in zavidanjem ;-)) ampak to je cena s katero je pač v svetu nesprejemanja treba tudi živeti.

če obrneš nekaj listov nazaj, ko je bil eros nesrečno zaljubljen v sareno, in se ni sprejemal, je imel tudi slabo podobo o sebi … rumeni krivi zobje, velik trbuh (kljub fitnesu), majhen penis in nemogoče slab v postelji … tak je bil eros, čeprav je imel v resnici čudovito telo … in tak je v resnici vsak! … ampak šele ko odvrže kulise in se sprejme takega kot je – popolnega.

samopodoba