Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Nagrajenci [psi] nagradne igre

Z današnjim dnem, 14. 1. 2013, smo zaključili [psi] nagradno igro.

Sodelovali so lahko prav vsi, tako tisti, ki so knjigo [psi] že prebrali kot tudi tisti, ki je še niso.

NAGRAJENCI SO:

Potujoče knjige [psi] prejmejo: Anja Sotrell, Damjan Mastnak, Marinka Tibaut, Anja Kopač, Špela Lušin, Barbara Karu, Alen Šunje

[psi] kapucarja prejme: Urban Bahčič

[psi] majice prejmejo: Leonida Čefarin, Patricija Jakop in Milka Karadža

Devet nagrajencev je izbralo naključje ;), dva pa midve. Med tistimi, ki knjige [psi] še niso prebrali, sva izbrali Anjo Sotrell, ker naju je prepričala s svojim mnenjem, zakaj si knjigo želi prebrati:

“me že dolgo zelo zanima. kot psihologinja in kritična duša me je opis knjige prevzel. kako lahko v knjigi dobim toliko zanimivih in zapletenih informacij, izjemno so mi všeč napotki bralcu, saj mi je neznansko všeč, da ima knjiga navodila, ki se jih bralec mora držati. knjigo si želim prebrati, ker v meni vzbuja mističnost, pravzaprav niti ne vem kaj točno občutim, ker je tako mistično in zanimivo. knjigo si želim prebrati že dlje časa, a mi finance tega ne dopuščajo. kot študentka sem se odločila posvetiti študiju ter prostovoljnemu in ne študentskemu delu, zato nimam lastnih prihodkov. pri prostovoljnemu delu z otroki bi mi knjiga prišla zelo prav, saj lahko že jutri srečam mladostnika z disleksijo, kateremu bi s pomočjo knjige morda lahko pomagala. študij ti ne da takšnega specifičnega znanja, temveč moraš takšne koristne in praktične stvari iskati kjer veš in znaš. knjige si želim zato, ker bi rada širila svoje znanje in pomagala kakšnemu mladostniku, ki strokovne pomoči ni deležen. včasih ne morem verjeti, da je mladostnik padel skozi sito strokovne pomoči, naenkrat pa stoji pred mano in je za nekaj ur z mano – takrat se lahko druživa ali pa počneva nekaj, kar mu bo zares koristilo in v kolikor je dislektik, bi z znanjem iz knjige zagotovo lahko iz druženja prešla na konkretno delo.”

Za izbor najprepričljivejšega mnenja med tistimi, ki so knjigo [psi] že prebrali, sva imeli precej težje delo 😉 vendar sva se odločili, da [psi] kapucarja prejme Urban Bahčič, ki naju je prepričal z vsemi odgovori, predvsem pa s svojim mnenjem o knjigi:

“osebno se mi cena ne zdi previsoka, čeprav sem čakal kar nekaj časa, da sem si jo sam kupil. vsebina mi je osebno zelo zanimiva. seveda so nekatera poglavja bolj zanimiva kot druga, ampak so pa vsa poučna in iz vsakega se lahko nekaj naučimo. če pogledam znanstvena odkritja me je najbolj navdušilo odkritje bachove skrivnosti. čeprav nimam nobene glasbene izobrazbe. knjiga je vsekakor koristna za življenje, predvsem za tiste, ki so trenutno brez službe bi bila to prava zadeva. mogoče pa jih ravno ta knjiga spravi do tega, da bodo spet videli smisel in ne bodo obupali nad življenjem. po mojem bi bilo tudi manj samomorov, če bi ljudje prebrali to knjigo. zanimvo je predvsem to, da je to knjiga ki jo lahko prebere vsak in vsak lahko iz nje nekaj pozitivnega potegne. koliko opazujem današnjo mladino imajo že v osnovni ali srednji šoli problem s seboj in svoje nezadovoljstvo občutijo njihovi sošolci. velik problem vidim v starših, ki se že pred rojstvom otroka odločijo s čim se bo ta ukvarjal v življenju in želijo, da bi otrok postal to kar oni nikoli niso. to lahko vidimo tudi pri maleku. če bi ljudje knjigo vsaj enkrat prebrali čeprav menim, da jo je potrebno večkrat bi lahko to veliko pripomoglo k njihovem drugačnem gledanju na svet in življenje nasploh.”

Vsem sodelujočim se zahvaljujeva za odgovore.

Veseli sva, da ste se odzvali v tako velikem številu – vprašalnik je izpolnilo 777 bodočih [psi] bralcev (ne, te številke si nisva izmislili 😉 ) in ravno zaradi tega naključja, ki ni naključno, se je Eros odločil, da bo podaril kar 7 potujočih [psi] knjig.  Vprašalnik, za tiste, ki so knjigo [psi] že prebrali, je izpolnilo 326 ljudi. Kot zanimivost vam lahko poveva, da kar 90% ljudi, ki so knjigo [psi] že prebrali, verjame, da bo človeštvu vrnila ljubezen.

V prihodnjih dneh pa lahko pričakujete tudi objavo nekaterih mnenj o knjigi, ki se nama resnično zdijo vredni branja.

En [psi]ho pozdrav za lep začetek tedna,
Maša in Maja