Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

REI – model delovanja možganov

Eros: glede teorije je po mojem mnenju tako, da doslej teorije o ljubezni, ki bi to lahko pojasnila in razložila sploh ni bilo, zato tudi tisti, ki so dali vse najboljše (teoretično) od sebe niso mogli požeti razumevanja, saj tega tudi ni bilo, četudi se je razlagalcu tako zdelo.

teorija REI je povsem nov model, ki prvič razkriva ozadje v delovanju našega uma. ljudem različne teme predstavljam skozi ta koncept in veliko ljudi iz tega izvleče osupljive napredke, zato s tem tudi nadaljujem. nekateri pa tudi ne, saj se ne morejo ločiti od svojih predstav ali pa preprosto ne najdejo poti do potrebnih spoznanj, ki jih teorija omogoča. sicer pa pri vsem ni toliko v ospredju sama razlaga ljubezni in zaljubljenosti, kot pa je pomembno naše razmišljanje okoli tega in posledice.

nekdo, ki se ves čas ujema v isto zanko morda potrebuje le majhen namig, ki ga ta teorija dejansko omogoča in v življenju naredi korak, ki mu vse postavi na glavo. nekdo drug pa se bo do onemoglosti prepiral z menoj, da teorija ni nič, pač ker ne prepozna njene vrednosti. o vsaki temi se lahko razpravlja na teoretični ravni, toda če za teorijo ni dejstev, je tako razpravljanje vedno neplodno. če pa teorija podpira pravi model je v rokah tistega, ki jo razume in obvladuje nadvse koristna in bistveno olajša zadeve.

razumi REI

bom dal še življenjski primer. tako kot so ljudje doslej brezplodno teoretizirali o ljubezni, so tudi intelektualci in znanstveniki dolga tisočletja brezplodno razpravljali o osnovnih elementih narave. bilo je stotine teorij in vsak je bil prepričan v svoj prav, drugemu pa nihče ni mogel dokazati nasprotno. potem so bili tu seveda taki, ki so trdili, da je to teoretiziranje povsem brezveze, ker itak s tem ne morejo ničesar narediti, niti razumeti. no, nato je nekdo razvozlal atom in nekdo drug sestavil pravi uporabni model, ki je imel resnično podlago. kaj se je spremenilo z novo teorijo? še vedno si z njo velika večina prav nič ne more pomagati, tisti, ki pa jo razumejo, pa lahko s to pomočjo predvidevajo in sestavljajo formule, kemijske reakcije in odkrivajo nove spojine o katerih vsi modreci brez prave teorije dolga tisočletja niso ustvarili nič, kar ne bi mogli pripisati golemu naključju.

tako, si tudi jaz domišljam, da sem razvozlal tak model delovanja možganov, ki bo v prihodnosti omogočil nesluten napredek na različnih področjih. je pa teorija v povojih in tisti, ki bi si z njo lahko pomagali, z njo še niso seznanjeni, ker je to na globalni ravni danes v poplavi vseh možnih informacij izredno težko doseči. to je tudi razlog, da knjiga ni pisana za stroko ampak za ljudi, ki lahko tako že brez posrednih razlagalcev v večji ali manjši meri koristijo to znanje.

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!