Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

[psi] ne pametuje kaj “morate”

Eros: posebnost te knjige ni v tem, da bi nam “pametovala” tako kot preštevilne druge knjige, ki smo jih vsi siti – kakšni bi “morali” biti, kako bi “morali” razmišljati in kaj bi “morali” delati … daleč od tega! knjiga ti le ponudi vpogled v povsem novo razlago o našem umu in razmišljanju. zelo skrbno so razčlenjene povezave med stvarmi, ki jih doslej nismo povezovali, so pa ključnega pomena, da lahko potem sami pridemo do spoznanj, ki jih pač potrebujemo zase. To je to, kar navdušuje bralce in tega pristopa k razmišljanju ne moreš najti nikjer drugje.

teorija rei – rdeča nit te knjige, je tukaj prvič predstavljena, to kar nam omogoča pa kaže, da gre za resnično temeljno razumevanje človeške psihe, na osnovi česar bo v prihodnosti mogoče narediti ogromen korak naprej na področju te znanosti. rei [klik] je kot nekakšen periodni sistem elementov v psihologiji, brez njega se kemija in fizika dolga tisočletja nista mogli razviti, toda tudi z njim v rokah še ne pomeni, da si že “kemik” ali pa “fizik”. tako nekako je tudi s to knjigo. seveda pa ima lahko vsak svoj pogled in tudi ni nobena težava, če želi kdo izpodbijati pravilnost ali pomembnost tega novega znanja – taki so tukaj vedno dobrodošli, seveda z argumenti, ne predsodki!

moje mnenje je (lahko se tudi motim in sem samo domišljav), da imamo tokrat slovenci pred nami neverjetno priložnost – težko si sploh predstavljamo, kakšno! … namreč, če se moje trditve izkažejo za pravilne in jaz res verjamem vanje, bo to dejansko spremenilo pomemben del svetovne znanosti in s tem tudi svet. za tako majhno državo, kot je slovenija, lahko postane znanje izvozni produkt številka ena in to ne samo v smislu knjige, ampak dobesedno v vsem, kar je povezano z razvojem neke znanosti. tudi, če v tujini zdaj z obema rokama pograbijo knjigo, vložijo ves trud v nadaljnje raziskave, smo s tem, kar imamo danes v rokah – še vedno svetlobna leta pred vsemi drugimi. vendar zdaj ne bom izrekel tistega najbolj znanega stavka, namesto tega pa si slovenci mečemo polena pod noge, ker tokrat to ne drži! kritika in negativizem čez to knjigo niti približno ne dosegata navdušenja in pripravljenosti ljudi, ki v to verjamejo in ji po svojih močeh pomagajo. ljudi, ki so prepoznali moč resnice, ki jo prinaša ta knjiga in ji s svojim prispevkom želijo odpreti vrata v svet. prav to dokazuje ta številka na sliki v tem postu, jaz sem samo zapisal in udejanjil to knjigo, brez bralcev, ki so jo bili pripravljeni podpreti z nakupom, pa ne bi bilo niti enega samega prevoda, kaj šele številnih možnosti, ki jih ima knjiga zdaj pred seboj. in če bo knjiga stopila skozi ta vrata, se bo na prav poseben način oddolžila slehernemu kupcu, ki ima v svojih rokah izvod iz prvega natisa. le kako bi si Življenje lahko izmislilo popolnejši načrt!?