Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Pripravljenost za spremembe in odkrivanje kulis

Eros: poznam veliko ljudi, ki se zelo “trudi”, pa v resnici niso pripravljeni odstopiti niti za milimeter od svojega stališča … se pa neskončno borijo in trudijo s samimi seboj, da bi se v nekaj prepričali, pa sami potem v to ne verjamejo … veliko več kot v nekakšni volji po tem, da bi se še bolj trudili, je v pripravljenosti na spremembe! in res, vedno gre počasi korak po koraku … majhne stvari postanejo motiv za večje korake. ljudje si pogosto govorijo, pa saj sem pripravljen narediti takoj velike korake, ampak kaj naj naredim, to bi rad vedel … že v naslednjem trenutku pa ne bo pripravljen narediti zelo preprostega koraka, ker se mu ne zdi smiselno, ker ne ve, kako pomemben je zanj in ker ne razume, kam vodi.

osnovna težava večine ljudi, ki se “trudijo” sprejeti je to, da se samo prepričujejo, prav ničesar pa ne sprejemajo. če ponazorim v kulisah: takšno prepričevanje je v bistvu samo nova kulisa, ki pravi; “jaz pa zdaj nimam (več) kulis”, ampak za to kuliso je vse čisto tako kot je bilo in zato se tudi tako hitro zlomijo, saj so še vedno ranljivi kot prej. takšne kulise za kulise seveda ne prinašajo ničesar in tudi sprejemanja ne, jih je pa od vsega najenostavneje postaviti, saj so tisti, ki vse življenje postavljajo kulise tega dela vešči.

da bi lahko odpravljali prave kulise, jih moramo seveda pri sebi prepoznati … pogosto naletimo na njih že, če se vprašamo, kaj bi morali v svojem življenju spremeniti, da bi bili zares srečni … prva iskrena misel, ki vam ponavadi pade na pamet, je bržkone nekako povezana z vašimi kulisami. če ste razlog za svojo nesrečo našli v zunanjih okoliščinah, niste odkrili svoje kulise, ampak posledico svojih kulis, kajti kulise so vedno povezane s predstavami o našem svetu in hiši. če si recimo nekdo odgovori, srečen bi bil, če bi imel to in to, skušajte ugotoviti, kako je to povezano z vami, da tega nimate, kaj vas od tega oddaljuje, zakaj si pa to tako želite, da ste zaradi tega nesrečni … tudi iskanje zunanjih krivcev ne vodi nikamor, najpogosteje so takšni kandidati za zunanje krivce starši. ti so vam morda res predstavili svoje kulise, toda vaše ste si kljub vsemu postavili sami in sami jih boste morali odstraniti. tega ne more narediti nihče namesto vas! …

bom dal primer, da bo jasno …
če ste nesrečni, ker nimate partnerja, to še ni vaša kulisa, ker v resnici ni povezano z vami, ampak vidite to kot zunanji vzrok. po možnosti za to stanje najdete tudi zunanji razlog, recimo, ni primernega kandidata, tisti, ki mi je všeč pa me ne mara. če se boste opazovali, pa boste lahko kmalu prišli do spoznanja, da se morda v prisotnosti primernih kandidatov prav vi iz nekega razloga vedete “čudno”, torej drugače kot sicer in morda je prav v tem razlog, da ni uspeha. vprašati se je namreč treba, zakaj se vedete drugače, če se res sprejemate? kdor se sprejema se ne trudi biti drugačen, ampak je v prisotnosti zaželene osebe prav takšen kot sicer, saj ne čuti potrebe po tem, da bi bil “drugačen” in to drugačno obnašanje so kulise! prav te kulise so pogosto krive za to, da smo potem brez partnerja, ker pravi partner, tudi če bi želel, vas zaradi teh kulis sploh ne more spoznati … dobi le teater z vami v glavni vlogi igre, ki nosi naslov “to kar bi rad bil, pa nisem!” … toliko v razmišljanje.