Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

(Ne)všečnost posameznih poglavij

V knjigi [psi] niso vsem bralcem enako všeč vsa poglavja oz. svetovi. Katera so vam všeč in katera vam niso, pa seveda ni naključje. Zakaj?

Eros: … morda vam bo pomagalo nekaj namigov:
filitov svet predstavlja družbo, ki se nadaljuje po svetu predsednika vlade … zdi se davna preteklost, a je v resnici model popolne družbe, saj gre za izvorno človekovo naravo … seveda pa je ne smemo razumeti dobesedno! (sploh ne kot družbeno ureditev)

knjiga

Kaj vse razkrivajo svetovi v knjigi [psi]?

svet predsednika vlade v resnici nima povezave s politiko – to predstavlja model sodobnega časa v kakršnem živimo. ne marate ga, ker se zavedate, da je to današnje stanje družbe, ki ne vodi v pravo smer.

sedmi svet je povezava vseh drugih svetov, v poševnem tisku so zapisane šole življenja za vsakega posameznika (vseh dvanajst svetov), le da so navedene v obratnem vrstnem redu, da do tega ne pridete pri prvem branju 😉

vsi svetovi bralca pripravljajo na to, da bi lahko razumel lanin svet – ki razkriva osnovno težavo, zakaj je človeštvo izgubilo pravo ljubezen, zato v laninem svetu eros nič več ne “ve”, do rešitev mora namreč priti bralec sam!

knjižnica razkriva način po katerem nam vlada racio 😉

kairin svet pa prikaže, na kateri točki izgubimo svojo izvorno naravo in prevzamemo model družbe iz našega okolja.

heraklejev svet bralcu odpira vpogled v njegov lastni svet, predvsem tisti del, ki ga morebiti ne želi videti. to, kar vidimo v trdnjavi je ponavadi povezano s tem, kar skrivamo pred drugimi … je pa res, da ni vedno lahko razvozlati svojih prispodob v katerih se predstavi naš pravi svet.