Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Mnenje nemškega dr. splošne medicine in psihoterapevta

Moram reči, da me do sedaj še nobena knjiga ni tako ganila kot [psi]. To je zame več kot knjiga, je možnost, da stvari na novo ovrednotiš. Poseben vtis so name naredili  skrbno izbrani filozofski elementi.  Izgledajo skrbno načrtovani in izbrani, od prve do zadnje črke, ki so z lahkoto vstavljene v napeto in živo zgodbo, ki me je od prvega do zadnjega stavka goreče pritegnila. Kot terapevta me je fasciniral popolnoma nov in neodvisen model za razumevanje človeške psihe. Tako sem se že lotil prvih poizkusov v praksi. To je zame možno seveda brez problemov, saj ne rabim odstopati od starih, preverjenih metod, dognanje pravilne in učinkovite metode pa je s pomočjo tega modela lažje in hitreje. Že v kratkem času sem prišel do osupljivih rezultatov.

Na moje osebno življenje pa je knjiga [psi] imela še večji vpliv. Med branjem sem se konstantno počutil zelo dobro in sproščeno. Tako mi je bilo tudi branje v veliko veselje. Vsak svet je imel zame svoj šarm in je pustil v meni poseben vtis.  Na določenih delih v tekstu sem se počutil tako osebno nagovorjeno, da je bilo že strašljivo, ampak v vsakem primeru nepozabno.

Dr. Tobias Geisel

(Prevod: Dea Kaker)(Original v nemščini)

Ich kann sagen, dass mich bisher noch kein Buch so bewegt hat wie [psi]. Dies ist für mich mehr als ein Buch, es ist eine Chance, Dinge neu zu bewerten. Besonders beeindruckend finde ich, wie sich philosophische Elemente, die vom ersten bis zum letzten Buchstaben durchdacht und sorgfältig geplant wirken, mit Leichtigkeit in eine spannende und lebendige Geschichte einfügen, die mich vom ersten bis zum letzten Satz brennend fesseln. Als therapeutisch arbeitender Arzt hat mich zum Einen natürlich das völlig neue und unabhängige Modell zum Verständnis der menschlichen Psyche fasziniert. Ich bin bereits dabei, erste Versuche zu unternehmen, dieses praktisch anzuwenden. Das ist für mich ohne weiteres möglich, da ich von altbewährten Methoden keinesfalls abweichen muss, lediglich die Erschließung der richtigen und heilsamen Wege erscheint mir durch dieses neue Modell und seine Sichtweise einfacher und schneller. In kürzester Zeit habe ich bereits beeindruckende Einsichten erlebt.

Für mein persönliches Leben hatte [psi] allerdings noch weitaus mehr zu bieten. Während des Lesens habe ich mich durchgehend sehr wohl gefühlt, entspannt und gleichzeitig geistig gefordert. So war auch das Lesen an sich ein großes Vergnügen. Jede der “Welten” hatte für mich ihren eigenen Charme und hat ihren eigenen besonderen Eindruck bei mir hinterlassen. An einigen Stellen des Textes habe ich mich in so unverwechselbarer Weise persönlich angesprochen gefühlt, dass dies schon fast zu einem beängstigenden, in jedem Fall jedoch unvergessenen Erlebnis wurde.

Dr. Tobias Geisel

3 Comments

 1. Ta knjiga je zame naključje,ki ima v ozadju načrt.tako ko vsak dogodek,ki se mi v življenu pripeti.Včasih sem se spraševala zakaj se nekaj zgodi in sem se bala,s knigo sem spoznala ,da se vse zgodi z nekim namenom in se ne bojim več.Življenje je postalo lepše,ljubezen me spremlja vsak dan,doma in v službi,razmišljam pozitivno in to pozitivnost prenašam na druge ,kolikor je le mogoče.Sprejemati drugačne svetove je težko in to se ne zgodi čez noč ,vendar se je vredno truditi,ker je ljubezen vredna tega in mi vsi smo le ljudje,ki se moramo soočiti z življenjem in ne smemo preveč pričakovati od življenja.Skromnost je nekaj lepega.Knjiga psi človeštvu že vrača ljubezen.
  Hvala ti Eros:)

 2. ***sončna knjiga***

  Ponovno rezervirana zame v knjižnici bo, komaj cakam da pridem na vrsto- ceprav je vrsta dolga bom si jo se enkrat privoscila….hvala eros[psi] da si prisla v moje roke…hvala ljubezen!!!
  Knjiga ne stane nic a dela cudeze!!!

  Dejmo se ze objet vsi ljudje tega sveta…dejmo podelit ljubezen med vse in dejmo se ze vsi objet in stopit skupaj…

  EN ANGELSKI OBJEM PRAV VSEM SKUPAJ

  PRIJAZEN POZDRAV
  PETRA KRIŽMAN

 3. TVOJA KNJIGA ME JE NAVDUŠILA. RADA BI TE SPOZNALA. KER IMAVA PODOBEN POGLED NA DRUŽBO. LP BARBARA