Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Ljubezen: združevanje dveh svetov

Eros: samo dva, ki se sprejemata, sploh lahko prideta do prave ljubezni. če se eden od obeh ne sprejema, je to domala nemogoče. združevanje, predajanje dveh svetov, je zapleten in globok proces, ga pa mnogo ljudi deloma pozna s povsem druge plati … to mnogi občutijo do svojih otrok.

ko so otroci še majhni se starši pogosto sprejemajo skozi te otroke in jim tako lahko predajajo svojo resnico, po drugi strani so tudi otroci povsem odprti in vsak otrok se v začetku sprejema … do nesprejemanja pride pozneje. nihče se ne rodi nesprejet! tako se lahko med starši in otroci stke podobna oblika občutenja, kot se pri pravi ljubezni razvije med partnerejema … takšni starši svojega otorka nikoli ne bi ne zatajili, ne prevarali, mnogi pa so zanje odkrito pripravljeni dati tudi svoje življenje, če bi bilo potrebno brez pomisleka … do partnerjev pa kljub vsemu mnogi razvijejo precej manj intenzivno zvezo, ki je bolj podobna nekakšnemu zavezništvu dveh svetov … takšni partnerji brez večjih težav skačejo čez plot tudi, če imajo partnerja radi in občutijo močno navezanost nanj … to je daleč od prave ljubezni. to še ne pomeni, da takni partnerji ne morejo biti ljubeči drug do drugega in občutiti tudi globokih čustev, navezanosti vnedar gre za povsem drugačne mehanizme, pogosto je posredi celo oblika odvisnosti, ki je lahko čustveno tudi zelo globoka in intenzivna.

trenutno se sprejema nekje okoli 5% ljudi, med njimi je večina takih, ki jim vlada racio, saj se ta razum v naši družbi najlažje uveljavi in tudi sprejme … ker nam vlada, je z drugimi besedami družba ukrojena po nejgovem okusu. da se najdeta dva, ki se sprejemata, je verjetnost precej majhna (že statistično).

vendar za pravo ljubezen ni potrebno 100% sprejemanje, to stanje najverjetneje tudi ne obstaja … je pa neka točka, od katere neprej se smatra, da se človek sprejema … in večina je daleč daleč od te točke!
namen knjige ni ljudem obljubljati gradove v oblakih, ki so zanje nedosegljivi … vse o čemer je tukaj govora je dosegljivo prav vsakomur, to je jasno zapisano tudi pri atanaziju, 7. svet!

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!