Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Kdo bo odkril 7. dokaz

Eros: res sem zapisal, da bo imel ta, ki bo prepoznal 7. skrivnost knjige – 13. značaj. kljub temu tega ne vem z zagotovostjo, saj na koncu koncev ne vem, kdo bo razvozlal to skrivnost. če na to gledam s stališča racia, je nemogoče, da bi jo lahko prepoznal nekdo brez takšnega ključa razmišljanja, saj vsakega od treh načinov skozi katere je skrivnost predstavljena vidi dojema ali razume drugi razum, za vsakega posamezno se to ne zdi relevantno, ko pa vsi trije sestavijo zgodbo skupaj postane jasno – toda za to morajo brezhibno sodelovati.


to je tudi razlog, da skrivnost, ki je sicer ni težko razvozlati, nihče ne razvozla. meni se je na začetku zdelo, da bo skrivnost prej razvozlana in takrat sem tudi napisal, da jo bo prepoznal 13. značaj, toda sčasoma sem prišel do spoznanja, da naloga vendarle ne bo tako lahka in zdaj vidim po odgovorih, ki jih dobivam, da sploh ne bo lahka, saj mi doslej nihče ni poslal ničesar, kar bi bilo vsaj blizu kakršnega koli dokaza, kaj šele tega.

tako sem v razmišljanju dodal možnost, ki je sicer neprimerljivo malo verjetna, pa kljub temu obstaja, namreč; da je morda sploh ne bo nihče odkril na tak način “z razmišljanjem” ampak nekako drugače … teoretično obstaja možnost, da bi se trije z različnimi vodilnimi značaji pogovarjali o tem in bi po naključju prišli do preseka in zaključka – torej namesto treh razumov, trije s tremi razmišljanji, ali pa dva s komplementarnima značajema, ki sta svetova tako združila v pravi ljubezni, da jima je to postalo dosegljivo … in na koncu koncev tudi možnost, da se bo po nekem naključju v to vtaknilo Življenje, ki bo nekomu iz neznanega razloga pač po neki tretji poti odprlo odkritje te skrivnosti.

2 Comments

  1. Pisalo se je 18.7.2010, ko si stopil v naša življenja. Hčerka jo je dobila za 40-i rojstni dan. Po zaključenem branju je jokala in začutil si njeno ali pa svojo bolečino. „A res ni ljubezni? Preberi jo ti, drugače jo boš razumela!“ NE, zadosti imam!“ Mati, ki si želi videti svojega otroka srečnega, se ukloni in začnem z branjem 1x,2x,… Nisem iskala ljubezni zase, saj sploh nisem vedela kaj to je, saj sem v začetku tudi sama nekaj bluzila. Z branjem in spoznavanjem sama sebe, so se stvari začele spreminjati pri meni. Srečo drugega sem postavila pred svojo srečo , a vzljubila svoje življenje in našla ljubezen do sebe. Ne govorim o sedem dokazu, ampak o sreči, ki jo prenašaš na druge. Imamo veliko rešljivih problemov, smeha, radosti in nekega dne nas lahko obišče še kaj.

    Knjigo [psi] bi mi pa kar vzeli, a nebo šlo, ker že ona govori iz mene.

    Mogoče bomo pa vsi skupaj, ko bomo vzljubili sebe z vsem kar smo, sedmi dokaz ?

  2. Je ljubezen glasba in fizika…to je vse kar moramo vedeti kajne-troje :-)
    Poljub objem !