Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Kako naj vem, če se sprejemam?

Eros: pogosto mi zastavljate vprašanje, kako naj vem, če se sprejemam. če vam v tem primeru pojasnim, kaj je sprejemanje, vas je glede vprašanja večina spet na začetku, saj je teorijo (sploh za tiste s podrejenim racijem) pogosto težko prenesti nase. obstaja pa enostaven preizkus, ki vam lahko da odgovor!

ogledalo knjiga

Knjiga [psi] je vaše ogledalo!

vprašajte se, ali lahko brez najmanjšega občutka tesnobe, strahu in nelagodja, poveste o sebi karkoli bi vas vprašal kdorkoli na svetu. (premislite to vprašanje tako s stališča oseb, ki vam veliko pomenijo, vas morda privlačijo, jih občudujete spoštujete kot tudi pogovor s popolnim tujcem!)

seveda morate biti iskreni sami s seboj in v tem primeru res ničesar ne smete obdržati zase ali kakorkoli skrivljati resnico o sebi. sprejemanje tudi ne pozna področja intime, ta pojem je posledica nesprejemanja, vendar smo ga zaradi razširjenosti nesprejemanja privzeli kot sprejemljivega, v mnogih primerih celo kot potrebnega, omikanega, civiliziranega ali naravnega, kar seveda ni!

področje, ki ga o sebi ne morete (ali ne želite) razkrivati, je področje vašega nesprejemanja. več kot je teh stvari, večje je vaše nesprejemanje.

izključite lahko le racionalna področja, kot je recimo pin vaše kreditne kartice, saj upoštevate, da v vašem okolju niso vsi pošteni in dobronamerni. se pa prav ta “izgovor” pogosto pojavi tudi pri drugih vprašanjih, recimo intimnih, saj mnogi menijo, da bi vedenje o vas drugi lahko “zlorabili” proti vam. tukaj si morate razčistiti, da je samo vaše nesprejemanje lahko podlaga za prizadetost – če bi drugi o vas govorili nekaj, česar ne želite slišati o sebi, pa naj bo to resnicno ali neresnicno. tako resnica kot neresnica o vas – vas v sprejemanju ne moreta prizadeti!

sprejemanje je čudovito – nepredstavljivo je, kako vam olajša življenje in razbremeni vaše misli. ne predstavljamo si, koliko naših vsakdanjih problemov, ki nas seveda onesrečujejo, je povezanih z našim nesprejemanjem in ne ljudmi okoli nas kot si to najpogosteje predstavljamo. sprejemanje je res težko dosegljiv cilj, vendar se splača potruditi, kajti doseže ga lahko prav vsak. če bi videli vse povezave in predvsem, za kaj vse ste v življenju prikrajšani zaradi lastnega nesprejemanja in koliko gorja vase nesprejemanje povzroca drugim, bi brez zadržkov sprejeli svoj svet. najvišja cena, ki jo plačujejo nesprejemajoči, je seveda prikrajšanost za pravo ljubezen.

“Sprejemanje je čudovito – nepredstavljivo je, kako vam olajša življenje in razbremeni vaše misli.”

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!