Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Kako lahko knjiga človeštvu vrne ljubezen

Eros: danes imamo na razpolago skoraj brezmejno število knjig in bralec lahko izbira med neskončnimi naslovi in različnimi žanri. nekateri se z branjem želijo izobraževati, drugi kratkočasiti. nekaterim služijo kot pomoč, da za trenutek pobegnejo v nek drug svet, drugim pa delajo družbo v njihovih svetovih. knjiga je vedno odsev avtorja, njegovih razmišljanj, ustvarjalnosti in znanja. ker znanje večinoma pridobivamo s prebiranjem drugih knjig se v večini knjig, ki posredujejo informacije, te le ponavljajo v nekoliko drugačni obliki. knjige, ki ponujajo izvorno nova odkritja so tako tiste, ki lahko nekaj spremenijo, toda tovrstne knjige so prave izjeme.

knjiga [psi] ponuja novo znanje o razumevanju človeka. to kar je v knjigi predstavljeno kot teorija REI je bilo pred tisočletji človeštvu sicer že znano, toda razumevanje tega znanja je bilo za dobrih dva tisoč let izgubljeno.
z razkritjem delovanja našega uma bralci iz te knjige lahko povzamejo razumevanje, kaj se dogaja okoli njih, razumejo to, česar doslej niso razumeli in v ljudeh okoli sebe nenadoma prepoznavajo ozadje njihovih razmišljanj, ki se razlikuje od njihovega lastnega razmišljanja. ker je iskanje ljubezni eden najpomembnejših ciljev vsakega posameznika, je nerazumevajoč odnos med dvema tudi vir nesprejemanja, kar posledično pripelje do tega, da se med njima ne more ustvariti povezava, ki bi ji lahko rekli prava ljubezen. zaradi množičnega nesprejemanja, ki je postalo značilnost sodobne družbe, je med dvema domala nemogoče ustvariti zvezo, ki bi bila tako čvrsta, da je ne bi nič omajalo. namesto tega večinoma živimo v partnerstvih, ki so posledica skupnih ciljev in pogledov, ne temeljijo pa na dovolj globokih čustvenih povezavah.

knjiga [psi] razkriva povezave znotraj naših odnosov in v okviru teorije REI je jasno nakazana povezava med odnosom do našega sveta in sprejemanju med svetovi. bralci lahko tako pridejo do pomembnih novih spoznanj, ki jih vodijo k sprejemanju in več kot je sprejemajočih ljudi, večja je možnost, da ustvarite zvezo, v kateri boste odkrili nekaj najčudovitejšega, kar obstaja – pravo ljubezen.

One Comment

  1. Bistvo vsega je sprejemanje svojega sveta (primer Veronika) in sebe, to je tistih delov, ki se jih sramuješ, ki te bolijo, ki jih nočeš videt, ki jih skrivaš pred drugimi (za kulisami) in kažeš svojo masko in ko to pri sebi dojameš in povežeš z značilnostmi razumov, potem ugotoviš, da ko sprejmeš te svoje senčne strani, izginejo v tebi zavist (da ima Eros lep… nič več te to ne zadane, ne pomisliš, glej ga kako se hvali, lahko o tem govoriš), pohlep in tekmovalnost… in kaj ostane v tvojem delovanju – tisto, kar je pozitivno, ljubezen, tudi do resnice, v sebi začutiš mir, spremeni se tvoja notranjost, tvoj izraz na obrazu in ko to drugi opazijo temu ustrezno naravnajo svoj odnos,… Ko sprejmeš sebe v celoti oz. ne zavračaš svojih potreb, ne čutiš potrebe po tem, da bi bil nekdo drug… z ”lepim in velikim…” in takrat te Življenje nagradi s pravo ljubeznijo… v bistvu se s tem sam nagradiš. Človek je produkt družbe, družba pa je produkt človeka, od posameznika do posameznika, od družine do širše družbene skupnosti, za to je potreben čas, … in le tako lahko knjiga psi vrne človeštvu ljubezen do resnice., ki je nujna, da ne zdrknemo zaradi pohlepa, tekmovalnosti in zavisti nazaj…