Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Kaj je sprejemanje in kako ga doseči

Eros: sprejemanje je samospoznanje, da smo ustvarjeni točno tako, kot moramo biti, da smo se znašli v življenju, ki nam je namenjeno in da v njem srečujemo ljudi, ki so nam namenjeni … vse za to, da bi lahko prišli do spoznanj, do katerih se moramo dokopati. vsak človek je ustvarjen tako, da lahko pride do sreče in prav vsak jo lahko tudi izgubi … vse to je odvisno samo od nas … če sledimo naključjem in se učimo tega, kar nam je namenjeno. vse to ima svojo logiko in je razumna posledica Življenja.

ključ do tega spoznanja je, da smo točno to kar smo … da snamemo kulise iz svojega sveta in se ne trudimo biti nekaj drugega, da se ne prikazujemo kot nekaj boljšega, da se ne istovetimo z ničemer drugim kot s samim seboj. ne naši predniki, ne naši prijatelji, niti premoženje ali revščina, ki nas obdajajo, nas ne delajo več ali manj vredne.

sprejemanje je spoznanje, da lahko povemo, kaj mislimo, da lahko pokažemo kaj čutimo, da se ne sprašujemo zakaj drugi imajo, kar si mi želimo in ne mislimo, da smo kaj več, če imamo to, kar si drugi želijo. sprejemanje prepoznamo tako, da nimamo nobenih takih želja, zaradi katerih bi lahko bili nesrečni, če se nam ne izpolnijo … kar ne pomeni, da si ne smemo želeti stvari, ki se nam zdijo nedosegljive. le kdor sprejema sebe, lahko sprejema tudi druge.

kako doseči sprejemanje, je pa drugo vprašanje.

zagotovo je spoznavanje in razumevanje knjige [psi] v veliko pomoč, saj ureja odnose med razumi, razkriva trike s katerimi ti zavajajo drug drugega, spodkopava mehanizme s katerimi želijo naši razumi zavladati drug nad drugim. vse to vodi k spremembam v naših svetovih in družbi, ki nam omogočijo spoznanje sprejemanja sebe.

sprejemanje zdaleč ne pomeni, da se “strinjamo” in mirno “sprejmemo” vse kar se nam pač zgodi in dogaja … upam, da tega ni kdo tako razumel!! ker to je zelo “mimo” 😉

sprejemanje pomeni, da v prvi točki sprejmemo to, kar smo … torej vse, kar nam je dalo rojstvo in življenje in na kar nismo imeli nobenega vpliva … da se zavedamo, da je naš svet čudovit in edinstven in ga ne želimo zamenjati z nobenim drugim (ali še huje, da bi pomislili, da bi bilo bolje, če nas sploh ne bi bilo!) sprejemanje je, da te ne moti, če je nekdo drug v tvojih očeh boljši, uspešnejši, premožnejši ali kakor koli drugače takšen, kot bi si sami želeli biti! torej sprejemanje je stanje naše psihe pri kateri smo v bistvu zadovoljni s seboj, svojim življenjem, svojo preteklostjo … kar še ne pomeni, da nimamo nobenih želja in izzivov … tudi ne pomeni, da se z vsem strinjamo, kar vidimo, kar se nam dogaja, kar občutimo … pomeni pa, da nas vse to, kar nam ni všeč, ne dela “nesrečne”.

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!