Pages Navigation Menu

Blog za bralce knjige [psi]

Delovanje nezavednih razumov in učenje teorije REI

Eros: treba je vedeti, da tudi jaz ne vem, kaj in kako “neposredno” razmišljata moja nezavedna razuma in zakaj sta v konkretnem primeru prišla do takšne ali drugačne odločitve in razmišljanja. moja prednost tiči povsem drugje, v vsem tem času, ko sem pri drugih raziskoval delovanje treh razumov sem pridobil znanje o njihovem delovanju … žal z raciem, ki je nam kot rečeno – edini zavedni razmišljujoči razum, ki ga imamo na razpolago za zavedno razmišljanje, nemogoče poustvariti konkretno delovanje nezavednih razumov. le racio vsi zelo dobro razumemo, celo tisti, ki še niso slišali za teorijeo REI.

razumi REI

po drugi strani pa tudi največji poznavalci teorije REI ne morejo ustrezno dojeti delovanja emocia in instinkta, preprosto zato, ker lahko o njiju razmišljamo samo potom modela, ki ga predstavlja REI – to pa je le približek resničnega delovanja. to si lahko predstavljate nekako tako kot tisti model atoma, ki vam ga pokažejo na prvi učni uri kemije … saj menda ne mislite, da je atom tudi v resnici taka pisana jajčka? … ali pa si to predstavljajte tako, kot bi z besedami nekdo opisoval okus jedi … lahko ga dobro opišete, lahko si celo predstavljate, kakšen ta okus je, toda ta pisna izkušnja o okusu ni primerljiva s tem, kar bi dejansko okusili, če bi to jed dali v usta in jo okusili z brbončicami na jeziku. ampak jaz vam ne morem o teh brbončicah in njihovem doživljanju okusov razlagati drugače kot z besedami, primerjavami, prispodobami itd.
ni pa to niti tako pomembno, ker gre zgolj za razumevanje proceov, medsebojnih odnosov in posledic … tako je tudi tisti jajčkasti model atoma čisto dovolj dober za predstavo o osnovnem elementu narave.

mnogi od knjige pričakujete skoraj “univerzitetno” raven razumevanja psihologije, toda celota je tako obsežna in kompleksna, da za takšno raven znanja potrebujte prav toliko kot traja šolanje, da pridete do akademske izborazbe. v knjigi so razmeroma lahko prepoznavni osnovni elementi teorije in povezave med njimi, podobno kot bi vam nekdo predstavil atom in periodni sistem, toda s tem še niste kemiki ali fiziki … res je tudi, da knjiga nekomu, ki ima takšno danost, omogoča da pride samo z njeno pomočjo tudi zelo zelo daleč, toda če se vam stvari zdijo jasne je mogoče tudi, da se slepite, na kakšni ravni je vaše razumevanje in koliko je še tega, česar vam morda še ni uspelo izvleči. to razlagam, ker vas je mnogo takih, ki s prebranim iz knjige operirate zelo samozavestno v smislu, zdaj mi je pa vse (ali skoraj vse) jasno.

sam teorijo premlevam že krepko preko desetletja, pa še zdaleč nimam občutka, da sem ji prišel do dna! domnevam le to, da nihče na svetu ni niti blizu tega znanja in domnevam, da tisti, ki razumete samo osnovo teorije REI že rauzmete več in bolje kot najbolj šolani na tem področju (z izjemo maše blaznik, ki zduržuje pridobljeno univerzitetno znanje na področju psiohologije in novo razumevanje teorije REI).

tako je tudi mogoče, da lahko komuniciram z nezavednima rauzmoma, a le enostransko, kajti o tem, kar E in I pripovedujeta meni, lahko sklepam zgolj posredno in na osnovi globokega razumevanja njunega načina delovanja. ko ste enkrat na poti razumevanja teorije REI vaše razumevanje začne vse hitreje napredovati in več stvari se vam razsjansi več jih lahko povežete in s tem pojasnite tudi druge – doslej manj ali ne-jasne stvari.

ne bom vam tajil, stvar je v resnici izjemno kompleksna, jaz vam jo le skušam predstaviti kar se da preprosto in razumljivo, zato ne obupajte, če vam kdaj dam občutek, da vam nič več ni jasno, tudi z majhnimi koraki se daleč pride!

Si želiš novih spoznanj?
Naroči knjigo [psi] >
Brezplačna poštnina!